Haber

İzmir Köftesi tarifi! MasterChef İzmir Köftesi nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde yarışmacılar en lezzetli İzmir Köftesi’ni hazırlamak için yarıştı. İzleyiciler İzmir Köftesini de kendi mutfaklarında hazırladı. Peki İzmir Köftesi nedir? İzmir Köftesi nasıl yapılır? İzmir Köfte Nedir?

İZMİR KÖFTE TARİFİ!

İzmir Köfte Ekipmanları Nelerdir?

• 500 gr orta yağlı kuzu kıyması

• 3-4 adet domates veya 3 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası

• 4-5 patates

• Sıvı yağ

• 3 dilim bayat ekmek

• 1 soğan

• Yarım demet maydanoz

• Karabiber

• Kimyon

• Tuz

İzmir Köftesi Nasıl Yapılır?

İki kez çekilmiş kıymanın içerisine rendelenmiş soğanı, ufalanmış galeta ununu, tuzu, karabiberi, kimyonu ve maydanozu koyun. Yeterince yoğurduktan sonra ellerinizi ıslatıp oval şekillerde yuvarlayın. Patatesleri soyun ve elma dilimleri veya yuvarlak dilimler halinde kesin. Bir tavada yağı kızdırın, patatesleri bu yağda hafifçe kızartın ve tepsiye dizin. Daha sonra köfteleri aynı yağda hafifçe kızartıp patateslerin üzerine dizin. Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri (veya sulandırılmış domates salçasını) tavada kalan yağa koyun, suyu çekene kadar kızartın, bir bardak su ilave edip kaynatın. Bu kaynamış suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağını kapatıp ocakta veya fırında 15 dakika pişirin. Köfteleri servis tabağına patateslerin üzerine yerleştirip servis yapın.

Kaynak: İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün mutfak kültürüyle ilgili saha araştırmasından derlenmiştir.

cicekdagiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu